Bakmix instructies

Zelf toe te voegen: 

  • 200 gram dadels (*zie onder)
  • 2 eieren
  • 144 gram kokosolie 
  • 34 gram (plant)melk
  • 38 gram water
  • Eigen invulling: voeg eventueel nog wat nootjes/gedroogd fruit/etc toe als het beslag klaar is (of als topping)

*Je kan ook variëren met: 
-125 gr dadel & 75 gr appelmoes
-100 gr dadel & 100 gr appelstroop
-150 gr dadel & 50 gr maple syrup of honing

Bereiding: (voor een cake vorm van 20 cm)

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
  • Begin vervolgens met het wellen van de dadels in warm water (minimaal 10 minuten). 
  • Smelt vervolgens de kokosolie op laag vuur. 
  • Doe de overige ”zelf toe te voegen” ingrediënten in een blender/keukenmachine. 
  • Als de dadels en kokosolie klaar zijn, voeg je dit bij de eieren, het melk en water in de blender/keukenmachine. Blend dit samen tot een mooi glad geheel. 
  • Daarna kan je de inhoud van de bakmix toe voegen. Dit kan in de blender/keukenmachine erbij, of gebruik een nieuwe beslagkom waar je alles samenvoegt. 
  • Vet de bakvorm in, of bekleed met bakpapier, en doe het beslag in de vorm. 
  • Bak de cake af voor +/- 50 minuten, het mag nog een beetje zacht zijn van binnen. 
  • Laat afkoelen en geniet! 

 

Zelf toe te voegen:

  • 150 gram (plant)melk/water (of 50/50)
  • 2 eieren
  • 15 gram gesmolten kokosolie 

Bereiding: (voor 8 pancakes)

  • Smelt de kokosolie.
  • Doe alle ”zelf toe te voegen” ingrediënten in een beslagkom en daarbij ook de inhoud van de bakmix. 
  • Mix het beslag tot een glad geheel. 
  • Laat even 10 minuten staan, het beslag gaat hierdoor wat indikken. 
  • Verwarm na 10 minuten een pan op middelhoog vuur. 
  • Doe wat vet in de pan en bak de pancakes (American Pancake style). 
  • ”Versier” je bordje pancakes eventueel met wat vers fruit, (kokos)yoghurt, nootjes, zaadjes, honing, etc etc. 
  • Geniet!