Bakmix instructies

Zelf toe te voegen: 

  • 90 gram kokosolie
  • 1 ei 

Bereiding: (voor een bodem in een vierkante vorm van 20×20 of ronde vorm met een diameter van rond de 20 cm)

  • Smelt de kokosolie.
  • Doe de inhoud van de bakmix in een beslagkom en voeg hierbij de gesmolten kokosolie en het ei. Mix het deeg. Je krijgt kruimelig deeg. 
  • Bekleed de gewenste bakvorm met bakpapier. Doe het deeg in de bakvorm en druk aan zodat de bodem mooi bedekt is en er een mooi randje ontstaat. Prik daarna met een vork een aantal keer in de bodem zodat er luchtgaatjes ontstaan.
  • Laat de bodem minimaal een uur en maximaal 24 uur in de koelkast rusten. Zo kan de kokosolie weer uitharden en wordt de bodem uiteindelijk lekker bros.  
  • Wanneer je de bodem wilt gebruiken, moet deze eerst even voorgebakken worden. Doe dit in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden voor 15-20 minuten, of totdat deze lichtbruin kleurt. 
  • Laat de bodem daarna afkoelen en vul met je eigen gewenste vulling. Bak de hartige taart daarna verder op 180 graden. 

Tip 1: je kan de bakmix ook gebruiken om een hartige plaattaart te maken. De bereiding blijft hetzelfde, alleen doe je de bodem dan niet in een vorm. 

Tip 2: voeg een handje vers gehakte kruiden toe aan de bodem voor extra smaak (of 1-2 theelepel(s) gedroogde kruiden) 

 

Let op: met de inhoud van de bakmix kan je één bodem of een crumble topping maken voor een taart.

Zelf toe te voegen:

  • 90 gram kokosolie
  • 1 ei 

Bereiding: (voor een bodem in een vierkante vorm van 20×20 of ronde vorm met een diameter van rond de 20 cm)

  • Smelt de kokosolie.
  • Doe de inhoud van de bakmix in een beslagkom en voeg hierbij de gesmolten kokosolie en het ei. Mix het deeg. Je krijgt kruimelig deeg. 

Voor het maken van een bodem:

  • Bekleed de gewenste bakvorm met bakpapier. Doe het deeg in de bakvorm en druk aan zodat de bodem mooi bedekt is en er een mooi randje ontstaat. Prik daarna met een vork een aantal keer in de bodem zodat er luchtgaatjes ontstaan.
  • Laat de bodem minimaal een uur en maximaal 24 uur in de koelkast rusten. Zo kan de kokosolie weer uitharden en wordt de bodem uiteindelijk lekker bros.  
  • Wanneer je de bodem wilt gebruiken, moet deze eerst even voorgebakken worden. Doe dit in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden voor 15-20 minuten, of totdat deze lichtbruin kleurt. 
  • Laat de bodem daarna afkoelen en vul met je eigen gewenste vulling. Bak de hartige taart daarna verder op 180 graden. 

Voor het maken van een crumble:

  • Laat de crumble afkoelen in de koelkast voor minimaal een uur en maximaal 24 uur. 
  • Verdeel de crumble daarna over de gewenst vulling in een bakvorm of ovenschaal. 
  • Bak af in de heteluchtoven op 180 graden totdat de crumble mooi goudbruin is. Dit zal ongeveer 30-35 minuten zijn, maar houd het zelf ook goed in de gaten. 

Tip: je kan de bakmix ook gebruiken om een zoete plaattaart te maken. De bereiding blijft hetzelfde (voor het maken van een bodem met de bakmix), alleen doe je de bodem dan niet in een vorm.