Bakmix instructies
Kruidkoek
Zelf toe te voegen:
- 200 gram dadels (*zie onder)
- 2 eieren
- 144 gram kokosolie
- 34 gram (plant)melk
- 38 gram water
- Eigen invulling: voeg eventueel nog wat nootjes/gedroogd fruit/etc toe als het beslag klaar is (of als topping)
*Je kan ook variëren met:
-125 gr dadel & 75 gr appelmoes
-100 gr dadel & 100 gr appelstroop
-150 gr dadel & 50 gr maple syrup of honing
Bereiding: (voor een cake vorm van 20 cm)
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
- Begin vervolgens met het wellen van de dadels in warm water (minimaal 10 minuten).
- Smelt vervolgens de kokosolie op laag vuur.
- Doe de overige ”zelf toe te voegen” ingrediënten in een blender/keukenmachine.
- Als de dadels en kokosolie klaar zijn, voeg je dit bij de eieren, het melk en water in de blender/keukenmachine. Blend dit samen tot een mooi glad geheel.
- Daarna kan je de inhoud van de bakmix toe voegen. Dit kan in de blender/keukenmachine erbij, of gebruik een nieuwe beslagkom waar je alles samenvoegt.
- Vet de bakvorm in, of bekleed met bakpapier, en doe het beslag in de vorm.
- Bak de cake af voor +/- 50 minuten, het mag nog een beetje zacht zijn van binnen.
- Laat afkoelen en geniet!
Speculaas pancakes
Zelf toe te voegen:
- 150 gram (plant)melk/water (of 50/50)
- 2 eieren
- 15 gram gesmolten kokosolie
Bereiding: (voor 8 pancakes)
- Smelt de kokosolie.
- Doe alle ”zelf toe te voegen” ingrediënten in een beslagkom en daarbij ook de inhoud van de bakmix.
- Mix het beslag tot een glad geheel.
- Laat even 10 minuten staan, het beslag gaat hierdoor wat indikken.
- Verwarm na 10 minuten een pan op middelhoog vuur.
- Doe wat vet in de pan en bak de pancakes (American Pancake style).
- ”Versier” je bordje pancakes eventueel met wat vers fruit, (kokos)yoghurt, nootjes, zaadjes, honing, etc etc.
- Geniet!
